fredag den 3. februar 2012

Æblemos

Hurtig, anvendelig og super god til rigtig mange ting, fx risgrød om morgenen, et mellemmåltid senere på dagen eller tilbehør til aftensmaden... Kan evt. tilsættes lidt kanel, hvis det falder i babys smag...

Æblemos
6 søde æbler (fx Gala, Pik Lady el. Macintosh - ca. 1½ kg, skåret i kvarte uden kernehuse

Giver ca. 6 dl æblemos.

Hæld vand i en stor kasserolle , omkring 2½ cm op. Kom æblerne i en grøntsagsdamper og sæt den i kasserollen. Bring det i kog ved høj varme. Læg låg på og damp ved høj varme, til æblerne er meget møre, 10-12 minutter.
Tag det f varmen, tag grøntsagsdamperen op af kasserollen, gem kogelagen. Lad æblerne køle af, fjern så skrællen og smid den væk. Kom æblerne i en blender eller foodprocessor og blend til en blød mos. Tilsæt så meget af den gemte kogelage, MM eller MME, at mosen får den konsistens, som baby bedst kan lide.

Opbevaring: Kom mosen i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 3 dage eller kom den i fryseren i små portioner. Brug en isterningebakke eller lign. og nedfrys det indpakket i op til 3 måneder. Der kan komme en misfarvning under opbevaringen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print